Columns

Machtsstrijd

Eén van de dilemma’s van de mens is het vinden van een evenwicht tussen de behoefte zich van anderen te onderscheiden en de behoefte bij anderen te horen. Van vruchtbare samenwerking is sprake wanneer aan beide behoeften voldaan wordt. Samenwerken is een kwestie van geven (aan het samen) en nemen...Lees meer »


Wat is eigenlijk een organisatie

Sommige vragen van kinderen komen telkens weer boven borrelen. Zeker die welke zich moeilijk laten beantwoorden. ‘Papa, wat is eigenlijk een organisatie’, vroeg mijn zoon Tim, toen hij een jaar of 9 was. Ik weet niet goed meer wat destijds mijn antwoord was. Ik denk dat ik iets gezegd heb...Lees meer »


Benutten van verschillen

Wat is een goede opvoeding? Als ouders het eens zijn over de wijze waarop ze mogen verschillen. Kinderen raken niet in de war van verschillende meningen. Kinderen raken in de war als ouders gaan vechten wie er gelijk heeft”. Eveline en Andries – samen de raad van bestuur...Lees meer »


Binnenste Buiten

‘Om de andere kant op te kunnen denken’ zo luidde het antwoord van een anoniem gebleven Duits filosoof op de vraag waarom ons hoofd rond is. Dit antwoord impliceert dat we alles om kunnen draaien: als iets is, kan iets ook niet zijn. Deze gedachte maakt het mogelijk om tegen...Lees meer »


Goed nieuws: normaal is niet gewoon

Goed nieuws is geen nieuws, behalve als het slechte nieuws gaat overheersen. En waarom, weet waarschijnlijk niemand, maar er wijzen steeds meer afkeurende vingertjes richting de zorgsector. Wanneer we alle narigheid zouden geloven die de media en in hun kielzog de papagaaiende politici over de zorgsector en hun beroepsbeoefenaren uitstrooien,...Lees meer »


Er bestaat geen oplossing voor de mens

Nog niet zo lang geleden waren dokters helden. Mensen die andere mensen het leven redden. Overal waar zij kwamen, werden zij met egards behandeld. Wie kent niet het raadsel: “Kent u het verschil tussen God en een dokter?” Inderdaad, God is geen dokter…!

Zijn dokters mensen?

De laatste jaren is er in...Lees meer »


Boeken en DVD’s

Joep Choy heeft meerdere boeken geschreven en DVD's samengesteld die via deze website besteld kunnen worden.


devraagop_small_3De vraag op het antwoord gaat over vragen waarvan de antwoorden nog gemaakt moeten worden.
lees meer >

 

Kiezen_v_Kinderen_small3Kiezen voor Kinderen presenteert een nieuwe werkwijze voor pleegzorg die de complexiteit van het samenspel in pleegzorg (letterlijk) in beeld brengt. HELAAS UITVERKOCHT

 

dvd_interventies_smallDVD Interventies in echtscheidings- bemiddeling. Ontwikkeling en samenstelling Joep Choy.
lees meer >