Artikelen

De systeemtheoretische benadering in mediation

Inleiding
In dit artikel wordt mediation benaderd vanuit het systeemtheoretisch perspectief. De systeemtheorie is een algemene wetenschapstheorie, die haar oorsprong kent in de biologie, maar die later in vele vakgebieden is toegepast. De grondlegger van de algemene systeemtheorie – Ludwig von Bertalanffy (1974) – definieert een menselijk systeem als een...Lees meer »


Context van de zorgbestuurder

In dit boekje betreden wij de bovenkamer van de zorgbestuurder. Het is daar een drukte van jewelste. Zorgbestuurders zijn bezige bijen. Meestal zijn zij meer dan 60 uur per week bezig met een scala aan uiteenlopende activiteiten. De zorgtrein dendert door. Soms staan zij aan het stuur, dan weer rennen...Lees meer »


Het doorgronden van macht vanuit systeemtheoretisch perspectief

Macht verwijst naar het vermogen van de mens om zijn wil op te leggen aan andere mensen ook al zijn deze andere mensen daar niet van gediend. Wordt macht daadwerkelijk uitgeoefend, dan is er sprake van – al dan niet gedwongen – ongelijkheid in de relatie. De ander kan zich...Lees meer »


Afscheid van de illusie van maakbaarheid

Het vliegtuig is nog niet neergestort of de vraag wiens schuld dat is, brandt los. Eerst in de media en dan bij de politiek, want de politieke agenda wordt bepaald door wat de media als nieuws bestempelen. Afrekenen geschiedt van oudsher door criminelen en door brave burgers die gewoon hun...Lees meer »


Boeken en DVD’s

Joep Choy heeft meerdere boeken geschreven en DVD's samengesteld die via deze website besteld kunnen worden.


devraagop_small_3De vraag op het antwoord gaat over vragen waarvan de antwoorden nog gemaakt moeten worden.
lees meer >

 

Kiezen_v_Kinderen_small3Kiezen voor Kinderen presenteert een nieuwe werkwijze voor pleegzorg die de complexiteit van het samenspel in pleegzorg (letterlijk) in beeld brengt. HELAAS UITVERKOCHT

 

dvd_interventies_smallDVD Interventies in echtscheidings- bemiddeling. Ontwikkeling en samenstelling Joep Choy.
lees meer >